יום שני, 18 בפברואר 2019

עבודת סיכום


עבודה- צילום עיתונאי

1. א) אפשר לראות שבשער יש כמה כתבות, הכתבה המרכזית ביותר היא   "2 תינוקות ו-3 ילדים בין 9 ההרוגים בירושלים" ויש עוד כתבות בתחתית העמוד "פעולת סרק" צלף ירה למוות בלוחם גולני במחנה ג'נין" "מלחמת עם בעם"
ב) שלוש הכתבות האלו הן כתבות קשות, שלושתן עוסקות בדברים פוליטים ופלילים.
ג) רק לידיעה הרשית של השער יש תמונה, בתמונה הראשונה רואים את צוותי מד"א מחזיקים תינוקת בידיים, בתמונה ליד רואים ילד צעיר ואמא דתייה מחבקים אחד את השני בחוזקה.
ד) העיתון מורכב לרוב מצבעים שחורים ואדומים, הצבעים האלו מראים שמשו לא ממש טוב קרה, הצבעים הלו תופסים ישר את העיניים.
2. אפשר להסיק מהשער שהעורך רצה לתפוס לנו את העיניים, למשוך את תשומת ליבינו כדי שתקרא את העיתון הוא ניסה לגרם לנו להרגשת זעזוע ושישר נלך לקרוא. העורך רצה להעביר לנו את מה שבאמת קורה במדינה שלנו גם אם זה דברים די מזעזעים.
3. א) התמונה המרכזית בעיתון היא התמונה מהכתבה "2 תינקות 3 ילדים בין 9 הרוגים בירושלים" בתמונה אפשר לראות את צוותי מד"א מחזיקים את התינוקות וכולם נראים מזועזעים.
ב) תמונה זו נחשבת תמונה עיתונאים מכייון שהיא מושכת את שומת הלב ואת העין של הקורא וזה מה שרצה העורך להעביר הוא רצה למשוך את תשומת ליבינו.
ג)דנוטציה- בתמונה רואים את צוותי מד"א מחזיקים את התינוק הם לבושים באפודים כתומים שחורים של מד"א בצד הימני של התמונה רואים בבירור באחד מאנשי מד"א מחזיק תינוקת קטנה בידיים שלו ומאחוריו רואים עוד שני אנשי מד"א בצד שמאל של התמונה רואים גם איש מד"א אבל אי אפשר לראות בבירור מה הוא מחזיק הכל מאחוריו חשוב ורואים רק את שני אנשי מד"א הקדמיים בבירורומאחורי כולם אפשר לראות ממש טיפה את האמבולנס שעומד
 הקונוטציה- הראשונה שיכולה לעלות מן התמונה הזאת היא הרבה כאב וצער. קשה מאוד לראות ולדעת שמי שהוא מחזיקים ביד הוא תינוק קטן. אפשר לראות שכולם נורא לחוצים ומבוהלים.
 קומפוזיציה- איש מד"א עומד בצד ימין של התמונה זה נותן לנו גם לראות אותו ברירו וגם לראות מה קןרה סביבו
ד) לפי דעתי העורך בחר לשים דווקא את התמונה הזו מכיוון שהתמונה מעוררת אמפטיה ומעוררת רגש מאוד חזק כי מדובר בתינוק קטן.
4. לדעתי התמונה מעצבתאת המציאות בגלל שהעורכים בחרו להראות לנו רק את התמונה הזו ורק את זה הצוותי מד"א מחזיקים תינוק בעוד מי שנפצעו היו גם עו 3 ילדים ועוד תינוקת. אולי לאוו דווקא זה מה שקרה אנחנו רק יודעים זה מה שהם בחרו להראות, אולי קראו עוד הרבה דברים מעבר..
5. התמונה הזו נחשבת "הלם וסבל מרחוק" מכיוון שגם אנחנו הקוראים חווים את ההלם והסבל גם אם אנחנו לא אלה שעומדים שם או אלה שחווים את זה. אנחנו מסתכלים על זה מרחוק ועדיין מרגישים את הסבל והכאב.
6. לפי דעתי צילום "הלם וסבל מרחוק" הוא נחוץ אבל יכול גם לפגוע מבחינה אתית. כל מה שרץ ברשתות החברתיות יכול נורא לפגוע במשפחות של הפצועים והסובלים, זו פגיעה בפרטיות שלהם. אבל מצד שני חיב להראות מה באמת קרה במדינה שלנו במיוחד שיש כאלה שמצדיקים את כל המקים של הפיגועי צריך להראות את האמת ולא ללבן דברים או להראות רק דברים שקל לראות חשוב גם להראות את הדברים הקצת יותר מזעזעים. אני חושבת שצריך למנוע זאת ברשתות החברתיות ולהפיץ את הדברים האלה רק באתרי חדשות אמיתיים  שיגיעו עם הסברים. ההשפעה על הצופים יכולה להיות מאוד מאוד קשה, יש המון אנשים שיכולים לסבול ממראות קשים.
7. לפי דעתי הצלמיי עיתונאות עומדים כול יום מול אותה הדילמה הקשה האם להמשיך לצלם ולעשות את העבודה שלי או לעצור הכל ולעזור ואותם אנשים ואולי גם להציל חיים? 

יום שבת, 9 בפברואר 2019

ניתוח תמונה






התמונה צולמה ב2016 במזרח אוקראינה.
ב2014 בדלנים פרו רוסים שהשתלטו על החלק המזרחי של אוקראינה. ובתגובה לכך, ממשלת אוקראינה פתחה במבצע צבאי ומי שסבלו הכי הרבה הם התושבים עצמם. בתמונה רואים תושב הכפר רץ מן האש
דנוטציה-אפשר לראות שיש בתמונה שני אנשים אישה וגבר.
הגבר לבוש בחולצה פתוחה ומכנס קצר והאישה לבושה בגופייה שחורה ומכנס גינס קצר וכפכפים סגולות.
רואים שהאישה דוחפת בחוזקה את הגבר ורצה.
מסביב רואים בית עץ ומהחלונות שלו ושכולו נשרף ויש מלא עשן ואש יש בשני הצדדים עמודי עץ ומאחורה אפשר לראות את העצים הירוקים
קונוטציה-הקונוטציה הראשונה שיכולה לעלות מהתמונה הזו היא כאב צער ואולי גם מוות בתמונה רואים את האישה רצה, כולה מבוהלת ומנסה לחלץ את עצמה מהמצב שנוצר היא דוחפת את הגבר בחוזקה ומנסה פשוט לברוח. הגבר נראה כאילו הוא עוד לא קולט מה קורה.




יום שבת, 2 בפברואר 2019

האם האירנית


האם האירנית-דנוטציה

 2. א) בתמונה שלפנינו אנחנו רואים את האם האירנית שלבושה בחיג'אב שחור שכל הפנים שלה מכוסות בו ויש לה כפפות לבנות.
הילד עירום אחרי שהוצא להורג והפנים שלו בתוך הצוואר שלה.
היא מחבקת אותו חזק והוא נראה כאילו הוא מתרפס עליה, ידה הימנית  של האם מחזיקה את הצוואר של הילד והיד השניה מחזירה את ידו הימנית. מאחוריהם יש קיר בצבע חום.


 ב) פייטה- הפייטה הוא פסל של מיכלאנג'לו שבו רואים את מרים הבתולה מחזיקה את בנה ישו אחרי שידר מן הצלב.


חסויות בספורט

                                                                                                              הספורט בישראל ובכלל בע...